בין הנסיעות הפוטוגניות בעולם, הכנאפה עם הגלידה ופוסטי ה-outfit of the day שממלאים לי את הפיד, יש אחת, סופיה מישני, שמצליחה בכל פעם מחדש לבלוט לטובה. בתור טבעונית וחובבת מושבעת של איכות הסביבה, היא מפיצה את המסר שלה בכל פוסט מחדש עם פרטי מידע מפתיעים, בדרך שחודרת אפילו את שריון הציניות והאדישות שלי. מעבר לזה – היא עושה את זה בדרך כל כך יפה, עם פיד מתוקתק וסגנון צילום ועריכה שאני מזהה מקילומטרים. פייר? נסחפתי אחריה. מה שנקרא, באתי בשביל התמונות ההורסות, נשארתי בשביל המסר. רק תראו מה שאינסטגרם יפה יכול לעשות. השיא? היא עוד לא בת 19. מכאן, הדרך לפוסט שמוקדש לה הייתה קצרה.
“החיבור שלי לאיכות הסביבה התחזק בצורה מאד אינטנסיבית בזמן האחרונה. פעם שפטתי אקולוגים וטבעונים, ואז נהייתי טבעונית לפני 3 שנים, מאידאולוגיה. למדתי יותר ויותר על טבעונות וההשפעה שלה על כדור הארץ”, היא מסבירה. מכאן, דבר הוביל לדבר. היא התחילה להתעניין,הכירה את עולם ה-zero waste, “וכשהבנתי כמה זה חשוב והכרחי, זה היה בלתי נמנע, התחלתי את המסע הפרטי שלי ל-zero waste”.
אז איך עושים את זה ומחזירים אהבה לכדור? קבלו טיפים למתחילים מאחת שיודעת:
1)מתחילים עם הקשה ביותר – לשנות את התזונה לטבעונית, או לכל הפחות לצמחונית.
2)לא לקנות בקבוקי מים אלא להסתובב עם בקבוק רב פעמי מפלסטיק ללא BPA, במבוק, מתכת, נירוסטה או זכוכית. רק לא פלסטיק רגיל, שמלבד פגיעה בסביבה הוא גם פוגע בגוף. אותו דבר תקף גם לשתייה חמה – כוס תרמית מזכוכית, סיליקון או במבוק וסיליקון.
3)להשיג קש נירוסטה או במבוק ולהפסיק לצרוך קשים מפלסטיק בבתי קפה, בבית או בכל מקום אחר.
4)לא להשתמש פלסטיק. לשמור אמונים לשקית רב פעמית מבד, שאפשר אפילו להכין לבד. אם מתעצלים, אפשר ללכת על שקיות ישנות בשימוש חוזר. שקיות פלסטיק הן לא אופציה.
5)להגיד לא לחד פעמי. אם בכל זאת חד פעמי הוא בגדר חובה, ב’ניצת הדובדבן’ יש כלים מעמילן תירס שמתכלה, או מבמבוק.