כולנו נתקלנו בשלב כלשהו במדריכים המשמימים הללו בפורטלי התוכן הגדולים, אשר גורסים ש”תגיעו בטריינינג ונעליים נוחות” או “קומו פעם בשעה וחצי” הם טיפים ששווים משהו ואייטם לגיטימי שסוגר פינה במדור התיירות. אני אומרת bitch please. אנחנו ישראלים. אנחנו אוהבים לנסוע בעולם, חלק גדול מאיתנו עושה זאת פעם-פעמיים בשנה מינימום, והטיפים האלו היו רלוונטיים לפני 40 שנה, כשנסיעה לחו”ל הייתה עניין אקזוטי של פעם בדור, ולא נופשון ב-399$ בוורנה. הטיפים הללו לא מחזיקים מים. או אוויר. איך אמרו חכמים? Let’s talk dugri.
לצורך העניין, הפוסט הזה מתייחס לאנשים כמוני-כמוך, בעלי תקציב ממוצע. לא נוסעי ביזנס שלוגמים קאווה בטרקלין דן, אבל גם לא כאלה שמתכלבים בהגזמה. אז קבלו טיפים יעילים להישרדות בטיסה, במיוחד מהזן הטרנס-אטלנטי:


לפני הטיסה
אני לא הולכת לדבר בשבחי הלואו-קוסט והקונקשנים. זה בזבוז זמן ונאמר כבר הכל. השמיים הפתוחים הם עובדה מוגמרת. ובכל זאת, קבלו כמה כללי אצבע לבחירה נכונה של טיסה:
- דבר ראשון, קבלו ממני מילה אחת – Travelist. באופן קבוע האתר הכי נוח, אמין וזול להזמנת טיסות.
- אם אתם נוסעים לאירופה, ולא מדובר בשיא של עונת השיא, כלומר חול המועד או השבוע האחרון של החופש הגדול, ותרו על התענוג של קונקשן ופרגנו לעצמכם בטיסה ישירה שעולה 100 דולר יותר. כמי שטסה ללונדון ועברה בדרך 3 שעות בשדה התעופה בווינה, אני יודעת על מה אני מדברת.
- נכון “לא להפריע בין 2 ל-4”? הכלל הזה תקף גם בקונקשנים. קונקשן צריך להימשך בין שעתיים ל-4 שעות, ואומרת את זה מישהי שחקרה את העניין לעומק בלא מעט ניסוי וטעייה. בחרתם בקונקשן שנמשך פחות משעתיים? היכונו ללחץ של חייכם ולספרינט בטרמינל. אני לא צריכה לספר לכם שטיסות לא תמיד ממריאות בזמן. תארו לכם את התסריט הבא – המטוס מלא בדתיים שחייבים להתפלל בזה הרגע ומסרבים לשבת לצורך ההמראה. הדיילים תוצרת חוץ אובדי עצות ולא מצליחים להשליט בהם סדר. המטוס מאבד את התור שלו על מסלול ההמראה, ומפה לשם אתם מעבירים את כל הטיסה בחישובים אם תספיקו לטיסה הבאה או לא, במקום ליהנות מהרגע.
- הכלל הבא תקף לטיסות פנים בעיקר – אתם עולים לטיסה ובה רף המשקל של המזוודה הוא לא ריאליסטי? הטיסה היא בארץ שלא בדיוק ידועה ביוקר המחייה שלה? אל תלחיצו את עצמכם וותרו מראש. רק בטיול האחרון שלי, בארגנטינה, הייתי בטיסת פנים ובה רף המשקל למזוודה היה 15 ק”ג. העמסתי על תיק הגב כאילו אין מחר, ועדיין, ראו זה פלא – המזוודה שקלה 21 ק”ג ונדרשתי לשלם. כמה, אתם שואלים? סכום השווה ל-65 ₪. תתפלאו, אבל לא שברתי תכניות חסכון.
- גם אם אתם לא אנשי עסקים VIP אלא אנשים בינוניים וסבירים, אל תחששו לטוס לחו”ל עם מחשב. שנים פחדתי לעשות זאת, בטיולי האחרון סוף סוף העזתי, וכמה טוב שעשיתי זאת. תוכלו להרגיש לגמרי בבית בחדר במלון, תגלו שאתם צריכים חבילת גלישה בודדת לנייד ולא שלוש (אני אומרת זאת מניסיון), וגם בטיסה תהיה לכם תעסוקה.

בזמן הטיסה
- אם אתם כמוני, סובלים מתסמונת ‘הנסיכה והעדשה’ ולא מסוגלים לישון בתנאים שהם פחות מאופטימליים, הכירו את החבר הכי טוב שלכם: טונייט. זהו כדור שינה אשר מצפה לכם בבית המרקחת ב’סופר פארם’ ללא מרשם רופא. חצי כדור, ואתם מסודרים לכ-5 שעות של סוג-של שינה, כך שאם אתם מתכננים יום טיול מלא עם הנחיתה, תוכלו לעבור אותו בסבבה.
- בשום פנים ואופן אל תגיעו לטיסה בת יותר מ-5 שעות בידיים ריקות מפחמימות. הצטיידו בסנדוויץ’ (רצוי מהזן שלא הופך לספוג אחרי שעתיים כי הוא יותר מדיי רטוב ועמוס בירקות), עוגה, קרקרים ושתייה. גם אם אתם חוששים להביא סנדוויץ’ מהבית כי אתם לא בטוחים שתצליחו אותו בבידוק כבודת היד ומעדיפים לקנות בדיוטי פרי, לא תתרוששו. טיסות לאמריקה כוללות שתי ארוחות, ולא, הן לא מרווחות בצורה הגיונית. אחת מחולקת כשעה-שעתיים לאחר ההמראה, והשנייה מחולקת שעה-שעתיים לפני הנחיתה. בין לבין, אם התמזל מזלכם, הדיילים מסדרים פינה ובה כמה בקבוקי שתייה לשירות עצמי ואולי כמה קרקרים, וגם זה לא תמיד. אם התברכתם בתיאבון בריא, עשו לעצמכם טובה ואל תבנו על זה.
- צמחונים, טבעונים, צליאקים ושומרי כשרות, זה בשבילכם: זכיתם לפריבילגיה מעוררת קנאה, ותהיו הראשונים שמקבלים את הארוחה שלכם, בעוד האנשים מסביבכם בוהים בכם ומחכים דקות ארוכות עד שיגיע תורם. עם זאת, לא הייתי מציעה להתלהב. אני צמחונית, ובכל פעם שאני מקבלת מנה טבעונית (כן, ככה זה בטיסות, צמחוני=טבעוני. נו שוין), שמתי לב לתופעה מצערת משהו. בעוד שהקולינריה הצמחונית והטבעונית בשנת 2019 זכתה לפיתוח חסר תקדים על הקרקע, הוא עדיין לא הגיע לאוויר. מה זה אומר? צפו לארוחה שמבוססת על המיתוס הארכאי לפיו צמחונים וטבעונים אוכלים רק חסה. אל תצפו לשבוע. מה שמחזיר אותי לסעיף הקודם – הצטיידו על הקרקע אחרת תרעבו.
- בנות, שימו לב: יש פתרון יותר נוח מטריינינג. שמלה או חצאית. מכירות את התחושה של מכנסיים שעושים cameltoe? היא מחמירה שבעתיים אחרי 14 שעות במקום, לא משנה כמה פעמים תרימו את תורידו את המפלס של המכנסיים., כך ששמלה או חצאית נותנות לכן פטור מהתחושה המעיקה. אם כבר בבנות עסקינן – אל תוותרו על לחות לשפתיים וקרם ידיים בתיק. נכון, יש סיכוי קטן שאנשי בטחון עם עודף מוטיבציה יזרקו את הקרם בבידוק כבודת היד, אבל הסיכון שווה את זה.
- ממריאים ליעד חם ומתלבטים אם לארוז ז’קט לטיסה? התשובה היא לא. בשנים האחרונות חם בטיסות, בואכה חם מדיי. עשו לעצמכם טובה ואל תיסחבו עם משקל ונפח מיותרים בתיק.
- לעולם אל תבנו על מערכת הבידור בטיסה, כי רק תתאכזבו. האמת, אפילו אם תמצאו סרט שימצא חן בעיניכם, אתם עלולים לגלות בעיה שלא חשבתם עליה, כפי שלי קרה בטיסה האחרונה – הסרט ללא תרגום, הסאונד של המנוע מחריש אוזניים, אתם פשוט לא מצליחים לשמוע מילה מהסרט ואתם מוצאים את עצמכם פשוט מוותרים בעצבים. לשם כך, עליכם להגיע מתוכננים. אז איך עושים את זה נכון?
*אם אתם עם מחשב נייד, סביר להניח שאורך חיי הסוללה הוא כשעתיים. הצטיידו ב-2-3 פרקים של סדרה שאתם אוהבים שאותם תורידו מבעוד מועד.
*יש לכם Netflix? אפשר להוריד פרקים דרך האפליקציה, כך שתוכלו לצפות בהם במצב טיסה.
*אין מה לדאוג מבזבוז הסוללה במובייל, בפרט אם מיד אחרי הטיסה אתם ממשיכים ליום שלם של טיול. הביאו מטען נייד, ו/או טענו את הנייד ב-USB כאשר המחשב הנייד עובד, ו/או התפללו לאלוהי הלואו-קוסט שיש חריץ ל-USB במטוס.
*אם אתם בונים על קריאת ספר, עשו לעצמכם טובה וקראו את 50 העמודים הראשונים בבית. אתם לא רוצים להתחיל לקרוא את הספר בטיסה, לגלות שהוא משעמם או מעצבן, ולהיתקע ללא אלטרנטיבה.
אחרי הטיסה
הכינו בתא הקטן במזוודה שלכם ערכת טאץ’-אפ שתסייע לכם להתחיל את היום בצורה חלקה, כך שעם ההתאחדות עם המזוודה שתוכלו לשלוף אותה במהירות וללכת לתקתק עניינים בשירותים: דיאודורנט, סכין גילוח, חולצה ותיק איפור. גם אם אתם בטיול מאורגן ויוצאים לדרך עם הנחיתה, עדיין תוכלו לשנורר 5 דקות.